Fajon: Želimo li ovakvu Srbiju u EU?

Fajon je ocijenila da će Evropska unija napraviti grešku ako nastavi da žmuri na unutrašnja dešavanja u Srbiji zarad stabilnosti u regionu
2 komentar(a)
Tanja Fajon, Foto: Socialistsanddemocrats.eu
Tanja Fajon, Foto: Socialistsanddemocrats.eu
Ažurirano: 14.06.2017. 14:06h

Poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon je na Plenarnoj skupštini povodom izvještaj o Srbiji rekla da izvještaji nevladinih organizacija pokazuju konstantno kršenje zakona i da su predstavnici medija zastrašivani, pa čak i fizički napadani.

Kako prenosi "Danas", ona je istakla da je u razgovoru sa građanima Srbije, naročito mladima, čula da je nemoguće dobiti posao bez članstva u Srpskoj naprednoj stranci i bez podmićivanja državnih službenika.

Pitam se da li je to ta Srbija koju želimo kao članicu evropske porodice, da li je ta Srbija sposobna da dosegne standarde demokratije, vladavine prava i poštovanja ljudskih prava i da li to želimo da postignemo otvarajući poglavlja 23 i 24, upitala je Fajon, dodavši da se “plaši da ne”.

Fajon je ocijenila da će Evropska unija napraviti grešku ako nastavi da žmuri na unutrašnja dešavanja u Srbiji zarad stabilnosti u regionu.

Kao važan faktor u regionu želim da se Srbija razvija u prosperitetnu, ekonomski i društveno stabilnu zemlju, gdje je demokratija način življenja, a ne samo riječ na papiru, gdje je vladavina prava jača od interesa onih koji su na vlasti i gdje svako može izraziti svoje mišljenje bez straha od posljedica, rekla je Fajon.

Bonus video: