Aleksandar Vučić podnio ostavku na mjesto premijera

Vučić je rekao da će ime premijera biti poznato do 18. juna
51 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 30.05.2017. 14:39h

Aleksandar Vučić je danas Skupštini Srbije podnio ostavku na funkciju predsjednika Vlade Srbije. Skupština će na sjutrašnjoj sjednici konstatovati ostavku.

Tekst ostavke, u koju je Tanjug imao uvid, glasi:

"Poštovani, u skladu sa članom 132. stav 2 Ustava Republike Srbije, podnosim ostavku na funkciju predsjednika Vlade Srbije. Ostavku na funkciju podnosim zbog stupanja na dužnost predsjednika Republike nakon izbora na kojima sam izabran za predsjednika Srbije, održanim 2. aprila".

Na ostavci je naveden 30. maj kao datum podnošenja.

Predsjednica parlamenta Maja Gojković sazvala je za sjutra od 11 časova Posebnu sjednicu na čijem dnevnom redu je polaganje zakletve predsjednika Republike Aleksandra Vučića.

U Domu Narodne Skupštine Vučić će u 12 sati na svečanoj ceremoniji položiti zakletvu nad Ustavom i Miroslavljevim jevanđeljem.

Na Andrićevom vencu odlazeći predsjednik Tomislav Nikolić uručiće mu državni pečat i zastavu, a načelnik generalštaba Ljubiša Diković predaće mu raport na vojnoj smotri.

Nakon što sjutra položi zakletvu, Vučić će, kao predsjednik Republike Srbije, imati na raspolaganju 30 dana da predloži novog premijera, ali, kako je već najavio, to će učiniti i ranije.

Vučić je rekao da će ime premijera biti poznato do 18. juna.

Bonus video: