VUČIĆ BIRA NASLJEDNIKA

"Novosti": Dačić i Brnabić kandidati za premijera

Mogući "adut iz sijenke" mogao bi da bude Dušan Vujović, ministar finansija, pišu Novosti
0 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 18.05.2017. 06:58h

U premijersku fotelju u novoj Vladi Srbije najvjerovatnije će sjesti Ivica Dačić ili Ana Brnabić, saznaju Večernje novosti.

Prema saznanjima tog lista, aktuelni premijer Aleksandar Vučić suzio je izbor za svoje nasljednike i on se sveo upravo na ta dva imena, prvog potpredsjednika Vlade i ministarku državne uprave i lokalne samouprave. Mogući "adut iz sijenke" mogao bi da bude Dušan Vujović, ministar finansija, pišu Novosti.

Kao glavni argumenti za izbor Brnabićeve u krugovima Vlade se pominju njena stručnost, angažovanost i dobri rezultati u sektoru koji vodi, ali i velika odanost Vučiću iako nije članica SNS-a. Upravo zbog toga Vučić ima veliko povjerenje u nju i zato nije iznenađenje što se njeno ime pominje kao Vučićev najvjerovatniji izbor, dodaju Novosti. 

Dačiću, s druge strane, u prilog idu dobri odnosi sa Vučićem, koji su na uzlaznoj putanji nakon što su socijalisti podržali kandidaturu Vučića za predsjednika Srbije. Takođe, vjetar u leđa Dačiću daje i činjenica da je već sjedio u Nemanjinoj 11 kao prvi čovjek Vlade, ali i to što je kao ministar spoljnih poslova ostvario dobre kontakte širom svijeta. 

Međutim, najveća kočnica za izbor Brnabićeve ili Dačića na mjesto premijera je stav naprednjaka koji smatraju da prvi čovjek vlade treba da dođe iz njihovih redova. Ipak, oni su višeputa ponovili da će konačnu odluku ipak donijeti Vučić, podsjećaju Novosti.

Preporučujemo za Vas