Hojt Brajan Ji pokušava da pomiri vlast i opoziciju u Albaniji

Ji zadatak je da ubjedi albanskog premijera Edija Ramu iz Socijalističke partije i lidera opozicione Demokratske partije Ljuzima Bašu da postignu kompromis, navodi agencija AP
0 komentar(a)
Brajan Hojt Ji, Foto: Zoran Đurić
Brajan Hojt Ji, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.05.2017. 12:05h

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara Hojt Brajan Ji doputovao je danas u Tiranu u pokušaju da riješi političku krizu u kojoj opozicija traži da se formira privremena, tehnička vlada Albanije da se obezbjedilo da parlamentarni izbori 18. juna budu slobodni i fer.

Ji zadatak je da ubjedi albanskog premijera Edija Ramu iz Socijalističke partije i lidera opozicione Demokratske partije Ljuzima Bašu da postignu kompromis, navodi agencija AP.

Opozicione političke partije nisu se prijavile za učešće na parlamentarnim izborima i bojkotuju parlament od februara, navodeći da Ramin kabinet planira da manipliše izborima.

Pokušaji predstavnika EU i SAD da uspostave dijalog među političkim strankama u Albaniji nisu dali rezultate, a evropski komesar za proširenje Johanes Han upozorio da se "demokratski proces mora nastaviti, čak i ako neki odluče da ne učestvuju".

Bonus video: