Dodik: Baš me briga za opstanak Agrokora

On je kazao da još nije jasno šta će Hrvatska preduzeti kada su u pitanju finansijski problemi u Agrokoru
2 komentar(a)
Milorad Dodik, Foto: Reuters
Milorad Dodik, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.04.2017. 17:08h

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas da ga nije briga za opstanak hrvatskog Agrokora, te da će RS učiniti sve da zaštiti imovinu i prava preduzeća iz sastava hrvatskog koncerna koja posluju na teritoriji tog entiteta.

"Nemam razloga da se zalažem da ostane sistem Agrokora i prvi ću od političara reći da me baš briga za Agrokor. Njihov sistem je bio nerealan, ekonomski neodrživ i usmjeren na destabilizaciju tržišta", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je kazao da još nije jasno šta će Hrvatska preduzeti kada su u pitanju finansijski problemi u Agrokoru, ali da je za RS važno da njeni dobavljači budu sigurni sa stanovišta plasmana i da iz firmi u RS koje su u sistemu hrvatskog koncerna ne dođe do odliva kapitala.

Dodik je naveo da rukovodstvo Republike Srpske radi na tome da se osmisle mjere koje se mogu preduzeti u ovoj situaciji, a da je hrvatski koncern dužan da da objašnjenja, jer je "njihovo špekulantsko djelovanje na tržištu u regionu dovelo do ovakvog stanja".

Bonus video: