Uprava Agrokora zabranila svojim firmama u drugim zemljama da se oglašavaju

U Vladi Federacije BiH u Sarajevu danas je trebalo da se održi sastanak o krizi u Agrokoru i mogućim štetnim posljedicama po BiH
60 pregleda 2 komentar(a)
Ante Ramljak, Foto: Twitter
Ante Ramljak, Foto: Twitter
Ažurirano: 11.04.2017. 14:04h

Privremena uprava hrvatskog koncerna Agrokor, na čelu s povjerenikom Vlade Hrvatske Antom Ramljakom, zabranila je svim firmama-kćerkama da obavljaju pregovore ili medijske djelatnosti u zemljama u kojim posluju, zbog čega je otkazan sastanak predstavnika tih firmi s predstavnicima vlasti u BiH.

Zoran Blagojević, savjetnik premijera Federacije BiH Fadila Novalića, potvrdio je za portal Avaz.ba da je nova uprava Agrokora jutros svim svojim firmama uputila dopis o zabrani bilo kakvih aktivnosti dok se ne sredi stanje u Hrvatskoj.

U Vladi Federacije BiH u Sarajevu danas je trebalo da se održi sastanak o krizi u Agrokoru i mogućim štetnim posljedicama po BiH.

Skupu je trebalo da prisustvuju ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, ambasador Hrvatske u BiH Ivan Del Vekio, direktor Konzuma u BiH Tomislav Bagić i članovi uprava četiri firme kćerke Agrokora u BiH.

Bonus video: