IMENOVAN NA SJEDNICI VLADE

Zadužen za "sređivanje Agrokora": Ko je Ante Ramljak?

Ramljak je od 1997. do 2007. godine bio je predsjednik uprave hrvatske filijale investicijsko-savjetničke kompanije CAIB, gdje je bio zadužen za projekte spajanja i preuzimanja u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji
1 komentar(a)
Ante Ramljak, Foto: Twitter
Ante Ramljak, Foto: Twitter
Ažurirano: 10.04.2017. 08:23h

Na sjednici Vlade Hrvatske danas je premijer Andrej Plenković imenovao Anta Ramljaka za povjerenika za Agrokor, skladno odredbama Zakona o postupku vanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, piše N1.

Ramljak je od 1997. do 2007. godine bio je predsjednik uprave hrvatske filijale investicijsko-savjetničke kompanije CAIB, gdje je bio zadužen za projekte spajanja i preuzimanja u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji.

Ramljak 2007. radi u Quaestusu Borislava Škegre. Početkom septembra 2007. naime, Ramljak preuzima vođenje Quaestus finansijskog savjetovanja d.o.o., gdje ostaje sve do 2012, kada kao član upravnog odbora preuzima Sektor energetike u Centru za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI).

Ramljaka članom uprave CEI-ja imenuje Vlada u martu 2012. godine, kada je Radimir Čačić kao ministar privrede i prvi potpredsjednik Vlade Zorana Milanovića bio nadležan za energetiku.

Ante Ramljak bio je i u NO HEP-a, gdje ga je postavio Radimir Čačić, hrvatski privrednik i političar.

"Da, bio je predsjednik Uprave CAIB-a, ali ja sam ga upoznao kao Čačićevog saradnika za energetiku. Postavio ga je na čelo Centra za energetske investicije oko čega je Čačić došao u sukob s nekim ministrima u tadašnjoj Vladi. Ramljak nije baš briljirao u Škegrinom Questus fondu, a navodno je investicijski bankar. Loš izbor", kazao je za N1 jedan od ministara iz Milanovićeve Vlade.