Hrvatska Vlada odlučila: Ante Ramljak povjerenik za Agrokor

Plenković će se danas sastati sa ključnim dobavljačima koncerna Agrokor, dok će se u 12.00 sati sastati s Koordinacijskim odborom banaka kreditora Agrokora.
78 pregleda 0 komentar(a)
Agrokor, Foto: Twitter
Agrokor, Foto: Twitter
Ažurirano: 10.04.2017. 07:12h

Na vanrednoj sjednici Vlade Hrvatske za vanrednog povjerenika za Agrokor predložen je Ante Ramljak.

"Ovo je tema koja je okupirala pozornost hrvatske javnosti, ali i susjednih zemalja. Prošle nedjelje smo u Saboru usvojili prijedlog zakona, o vanrednoj upravi u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Hrvatsku. U petak smo dobili obavještenje od trgovačkog suda i danas smo sazvali sjednicu, kako bismo u zakonskom roku imenovali povjerenika. Riječ je o prvenstveno političkom pitanju, ali i ključnom privrednom i finansijskom pitanju. Predlažemo da povjerenik bude Ante Ramljak, koji se poznaje prilike u hrvatskoj privredi. Mislim da smo odabrali osobu koja će svojim iskustvom, s puno energije i entuzijazma moći kvalitetno obavljati zadatak. Ja mu se zahvaljujem što je prihvatio izazov", kazao je premijer Hrvatske Andrej Plenković.

"Vlada preuzima odgovornost. Našim izjavama osigurali smo da ne dođe do panike na finansijskom tržištu. Sada donosimo političku odluku u trenutku kada ćemo ovaj visoki plimni talas spustiti ne možda na razinu bonace, ali barem laganog popodnevnog maestrala", kazao je Plenković.

- Premijer Hrvatske je rekao da Vlada razgovara i smiruje situaciju sa svim dioničarima

"Vodićemo računa o najmanjim dobavljačima. Očekujemo od povjerenika, kad stekne uvid u stanje, da u konsultacijama s Vladom, vijećem povjerenika, pristupimo donošenju odluke o imenovanju savjetnika za restruktuisanje. Očekujem podršku svih ministara, jedno jedinstveno i konkretan angažman i podršku.

Naveo je da se sastaje s predstavnicima dobavljača, ali i da će Vlada voditi računa o malim dobavljačima, te će u dogovoru s bankama osigurati novu likvidnost i deblokadu računa, što će koordinirati vanredni povjerenik. Druga faza je restruktuisanje kompanije, nakon što stekne uvid u stanje Agrokora.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastaće se danas u 10.00 sati s ključnim dobavljačima koncerna Agrokor, dok će se u 12.00 sati sastati s Koordinacijskim odborom banaka kreditora Agrokora.

Bonus video: