Bon za prodavnicu u zamjenu za glas za Vučića, cijena od 8 do 25 eura

"U svakom mjestu u opštini Bela Crkva, SNS ima svog terenskog radnika čiji je zadatak da obezbjedi siguran glas i koji ide od kuće do kuće."
59 pregleda 3 komentar(a)
Stefan Cvetković, Foto: Betaphoto
Stefan Cvetković, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 30.03.2017. 09:04h

Građani Bele Crkve koji su u teškom materijalnom stanju dobijaju od lokalnih aktivista Srpske napredne stranke (SNS) bon za lokalnu prodavnicu, ukoliko se obavežu da će na predsjedničkim izborima u Srbiji glasati za kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića, ispričao je agenciji Beta novinar Stefan Cvetković, koji je na terenu snimao ljude koje su obilazili aktivisti SNS-a.

"U svakom mjestu u opštini Bela Crkva, SNS ima svog terenskog radnika čiji je zadatak da obezbjedi siguran glas i koji ide od kuće do kuće. U 99 odsto slučajeva sigurne glasove traži među ljudima koji su u veoma teškoj materijalnoj situaciji. Objašnjava im se da glasaju za broj šest i da će zauzvrat dobiti bon za lokalnu prodavnicu", ispričao je Cvetković.

Kada napravi spisak sigurnih glasova, aktivista SNS-a šalje spisak u opštinu, odakle zovu direktora Centra za socijalni rad i dostavljaju mu "spisak za trenutnu" pomoć, a isti spisak se dostavlja i u lokalnu prodavnicu, gdje će ljudi koji su se obavezali da će glasati za Vučića donijeti bon i podići namirnice, naveo je Cvetković.

Dodao je da se cijena glasa, prema svjedočenjima ljudi, kreće od hiljadu do tri hiljade dinare (od 8 do 25 eura) za glas, a građani dobijaju i obećanje da će, ukoliko broj šest pobijedi, dobiti još toliko namirnica.

Cvetković je podsjetio da je kandidat vladajuće koalicije, aktuelni predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nedavno na konferenciji za novinare rekao da bi se "prije ubio, nego što bi ukrao bilo šta a kamoli i jedan glas".

Bonus video: