Vučić: Srbija nije tajkunska prćija. Nećemo je dati

"Ovo je naša zemlja, ne pripada nikom drugom, već našem narodu i građanima, imamo pravo da učinimo najbolje za našu zemlju", rekao je Vučić i dodao da se programi opozicionih predsjedničkih kandidata "svode na jedno - Mrzimo Vučića"
5 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen
Ažurirano: 03.03.2017. 19:22h

Budući predsjednički kandidat vladajuće koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, aktuelni premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Sremskoj Mitrovici da su Srbiji potrebni kontinuitet i stabilnost, ističući da Srbijom nikada neće upravljati nijedna ambasada, već narod.

Vučić je okupljenima na mitingu vladajuće koalicije rekao da će "osmjehom, ljubavlju, radom i posvečenošću pobijediti sve one kojima Srbije nije na prvom mjestu" zato što, kako je rekao, "ozbiljni evropski narodi znaju da se teškim mjerama i odgovornim pristupom stiže do rezultata".

"Ovo je naša zemlja, ne pripada nikom drugom, već našem narodu i građanima, imamo pravo da učinimo najbolje za našu zemlju", rekao je Vučić i dodao da se programi opozicionih predsjedničkih kandidata "svode na jedno - Mrzimo Vučića".

Istakao je da je ekonomija Srbije na dobrom putu i da napreduje u regionu u tom pogledu, uprkos tome što "neki ljudi" žele to da promijene i da uživaju djeleći s tajkunim "plodove" rada naroda.

"Srbija nije prćija. Srbija nije tajkunska prćija. Nećemo je dati", rekao je Vučić, zahvaljući okupljenima na ukazanoj podršci i povjerenju.

Vučić je rekao da se ne plaši odgovornosti i rada, navodeći da je tri godine radio bez predaha i da mu je želja da nastavi da radi vrijedno dokle god mu narod to omogući.

"Znam da mnogi ljudi u Srbiji nisu zadovoljni i da očekuju mnogo više... Uvijek sam živio sa svojim narodom i znao njegove muke, potreban nam je kontinutiet i stabilnost više od svega, ne mijenjaju se stvari preko noći. Mi smo 1930. godine bili siromašniji od Hrvata i Slovenaca, ali prvi put u posljednje tri godine naš rast je veći nego njihov, prvi put u istoriji Srbije", rekao je Vučić.

On je ponovio da Srbija nikada neće ići protiv Republike Srpske, kao i da nikada neće dozvoliti da neko udari na njen narod na Kosovu i Metohiji, kao i da nikom neće dozvoliti da od "Srbije pravi Makedoniju i Ukrajinu".

Vučić je rekao da je "Kosovo dobilo nezavisnost od najvećeg dijela međunarodne zajednice" zato što u Srbiji nije postojalo jedinstveno rukovodstvo koje bi tome mogo da se suprotstavi.

Osvrnuvši se na današnja dešavanja u Skupštini Srbije tokom govora visoke predstavnice EU Federike Mogerini, Vučić je kazao da je on stavove Srbije mirno izneo Federiki Mogerini ističući da će se uvijek najsnažnijim argumentima boriti za zemlju.

"Danas ste mogli da vidite da neki viču, a ja sam stavove Srbije rekao Mogerini mirno... Vidjeli ste neke druge koji stalno plaču kao Kalimero, i najstrašnije riječi upotrebljavaju protiv mene, njih će biti 15 protiv mene, a šta je to njihov program osim besmislenih lijepih želja", kazao je Vučić.

On je izrazio zahvalnost penzionerima jer su, kako kaže, imali najviše strpljenja za svoju državu pošto "znaju šta je država", najavivši da će penzije u narednom periodu znatno biti uvećane zahvaljujući privrednom rastu Srbije.

Na predizbornoj konvenciji u Sremskoj Mitrovici govorili su i lider Pokreta socijalista i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Aleksandar Vulin, lider Socijaldemokratske partije Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić, lider Partije ujedinjenih penzionera Srbije i ministar bez portfelja u Vladi Srbije Milan Krkobabić, kao i vlasnik Mitros-a, austrijski investitor Johan Gerlinger.

Oni su pozvali gradjane Srbije da glasaju za Vučića na predsedničkim izborima, zato što, kako su naveli, on može da obezbedi kontinuitet i stabilnost zemlje.

Bonus video: