Vučić se izvinio Mogerini: Žao mi je...

"To raditi 20 minuta bez prestanka pred jednom ženom nije baš ni džentlmenski, ali, šta ćete, to je današnjica", rekao je Vučić
7 komentar(a)
Federika Mogerini, Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Federika Mogerini, Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 03.03.2017. 17:47h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas šefici evropske diplomatije Federiki Mogerini na posjeti Srbiji, ističući da je dobrodošla u tu zemlju, te da mu je žao zbog incidenta u parlamentu tokom njenog govora, porenosi "Blic"

"Srbija Rusija, ne treba nam Unija", je jedan od pokliča koji se čuo u srpskom parlamentu tokom obraćanja Visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbjednost, Federike Mogerini.

"Danas u parlamentu Srbije nisam se osjećao kao neko ko je dobar gost i kao neko ko bi u ovoj zemlji trebalo da bude domaćin gospođi Mogerini i žao mi je zbog toga", rekao je Vučić tokom zajedničkog obaćanja sa Mogerinijevom.

On je naveo da je legitimno pravo poslanika da svoju volju izražavaju na način na koji žele, ali da su to mogli da urade pristojnije i drugačije.

"To raditi 20 minuta bez prestanka pred jednom ženom nije baš ni džentlmenski, ali, šta ćete, to je današnjica", rekao je Vučić.

On se izvinio i poslanicima koji su bili nepristojni, jer je on, kako kaže, bio neprijatan prema jednom od njih, iritiran svim onim što se desilo.

"Ja sam bio neprijatan prema jednom poslaniku, koji je bio nepristojan, ja sam čovjek od krvi i mesa", rekao je Vučić i dodao da vjeruje da je taj poslanika i išao na to da izazove njegovu reakciju.

On je rekao da nije ništa opsovao, da nije bio neprijatan, ali da mu je žao zbog toga.

"Građani Srbije poznati su kao dobri domaćini, i bez ozbira na to da li se sa nečim slažemo i da li smo sa nekim idejama saglasni ili ne za nas Srbe je najveća uvreda ako nam neko kaže da nismo bili dobri domaćini", rekao je Vučić.

Bonus video: