Izetbegović: Učešće oružanih snaga BiH na dan Republike Srpske ne dolazi u obzir

"Naravno da to ne dolazi u obzir jer to bi bilo suprostavljanje odlukama Ustavnog suda i ne bi bilo po zakonu BiH. Ne bi trebalo da ignorišu i prkose odlukama Ustavnog sada, i zato ne bih da spekulišem o sankcijama jer se to ne bi smjelo desiti", rekao je Izetbegović za sarajevsku N1TV
54 pregleda 26 komentar(a)
Bakir Izetbegović, Foto: Reuters
Bakir Izetbegović, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.01.2017. 17:30h

Član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda i lider SDA Bakir Izetbegović izjavio je danas da ne dolazi u obzir da pripadnici Oružanih snaga BiH učestvuju u obelježavanju Dana Republike Srpske.

"Naravno da to ne dolazi u obzir jer to bi bilo suprostavljanje odlukama Ustavnog suda i ne bi bilo po zakonu BiH. Ne bi trebalo da ignorišu i prkose odlukama Ustavnog sada, i zato ne bih da spekulišem o sankcijama jer se to ne bi smjelo desiti", rekao je Izetbegović za sarajevsku N1TV.

U javnosti RS prisutna je ogorčenost i nezadovoljstvo jer još uvijek nisu objavljeni rezultati u septembru provedenog referenduma o 9. januaru kao Danu RS.

"Iako je 99 posto građana koji su izašli na referendum podržao taj datum, vlast u RS ni tri mjeseca nakon toga nije objavila njegove rezultate. U takvoj situaciji, kada još uvijek nisu objavili rezultate referenduma, dobra je vijest učešće pripadnika Oružanih snaga BiH 8.i 9. januara u Banjaluci", rekao je Crnadak.

Bonus video: