Drugi krug - jer tako mora: Okupili se na Fejsbuku da lijepe plakate i zovu na glasanje - Vijesti.me
SA DRUŠTVENIH MREŽA U POLITIKU

Drugi krug - jer tako mora: Okupili se na Fejsbuku da lijepe plakate i zovu na glasanje

‘Ako izađemo i glasamo, biće drugog kruga, a onda će kandidati morati da kažu šta konkretno planiraju da urade sa nama", objasnili su u elektronskoj prepisci novinaru Danasa

Drugi krug
Drugi krug (Foto: facebook)

Grupa okupljena putem Fejsbuka širom Srbije lijepi plakate plakate i naljepnice sa natpisom - Drugi krug, jer tako mora. Novinaru Danasa koji ih je kontaktirao na ovoj društvenoj mreži  nijesu otkrili svoj identitet, kao ni izvore finansiranja, ali su kategorično tvrdili da nemaju veze sa postojećim kampanjama. 

“Drugi krug nije organizacija, niti predstavljamo ijednu kampanju. Ideja o našem okupljanju nastala je kao želja da se naši vršnjaci probude i zainteresuju da se suprotstave medijskom mraku i cenzuri, koja stvara utisak da je sve unaprijed određeno i da ovdje nema budućnosti. Mi volimo svoju zemlju i ne želimo da budemo primorani da nakon školovanja iz nje odlazimo i zato vjerujemo da od nas može mnogo da zavisi. Ako izađemo i glasamo, biće drugog kruga, a onda će kandidati morati da kažu šta konkretno planiraju da urade sa nama. Način na koji se organizujemo i obavještavamo mlade je trenutno jedini mogući kako bi se čuo naš glas i zato vam veoma hvala što ste kao retko ugledna novina obratili pažnju na naše aktivnosti. Za drugi krug zato što moj život i moja mladost nemaju drugi krug!“ – saopštili su Danasu.

Na pitanje Danasa odakle im novac za kampanju lijepljenja plakata i dijeljenja letaka širom Srbije, iz ove grupe je odgovoreno, da to što oni rade nije kampanja i da sve finansiraju sami jer nije potreban veliki novac. 

Danas je kontaktirao izborne štabove kandidata Saše Radulovića, Saše Jankovića, Vuka Jeremića i Ljubiše Preletačevića Belog i scvi su rekli da nemaju veze sa plakatima i lecima - Drugi krug i da im nije poznata ta organizacija. Svako od njih mislio je da iza stoji štab nekog protivkandidata – piše Danas.