Samoopredjeljenje traži smjenu Vljore Čitaku ako je lažna vijest da je Jamajka priznala Kosovo - Vijesti.me
kosovska ambasadorka u Americi

Samoopredjeljenje traži smjenu Vljore Čitaku ako je lažna vijest da je Jamajka priznala Kosovo

Tači je na Tviteru naveo da je od ambasadorke Čitaku obaviješten da je Jamajka priznala kosovsku nezavisnost. Međutim, ministarka spoljnih poslova Jamajke demantovala je Tačijeve navode, ističući da Jamajka nije priznala nezavisnost Kosova

Čitaku
Čitaku (Foto: Betaphoto)

Poslanica pokreta Samoopredjeljenje u kosovskoj skupštini, Fitore Pacoli, izjavila je da treba otpustiti kosovsku ambasadorku u Americi, Vljoru Čitaku, ako se potvrdi da je priznavanje Kosova od strane Jamajke bilo lažna vijest.

"Ne trebaju nam ambasadori koji šire lažne informacije. Ako vijesti o priznanju Jamajke nisu istinite, ambasadorka Čitaku treba odmah da bude otpuštena i da se zatraži njena odgovornost", napisala je Pacoli na Fejsbuku.

Kosovki predsjednik Hašim Tači je na Tviteru naveo da je od ambasadorke Vljore Čitaku obaviješten da je Jamajka priznala kosovsku nezavisnost.

Međutim, ministarka spoljnih poslova Jamajke Kamina Džonson Smit demantovala je Tačijeve navode, ističući da Jamajka nije priznala nezavisnost Kosova, prenosi RTS.

Bivši šef kosovske diplomatije Bedžet Pacoli zahvalio je na Tviteru Jamajci, bez obzira što nije priznala nezavisnost Kosova.

"Hvala Jamajci u svakom slučaju. Hvala ministarki Kamini Džonson Smit, hvala SAD. Kosovo i građani Kosova ostaće zauvijek prijatelji vlade i naroda Jamajke", napisao je Pacoli na Tviteru.


Vidi sve komentare