Potpisan istorijski sporazum EU i Kube

"Privredne veze sa Evropom i dalje će biti prioritet za Kubu dok gradi svoju socijalističku ekonomiju", izjavio je kubanski ministar spoljnih poslova Bruno Rodrigues Parilja novinarima nakon potpisivanja sporazuma.
1 komentar(a)
Ažurirano: 12.12.2016. 11:33h

Evropska unija danas je sa Kubom potpisala istorijski sporazum o političkom dijalogu i saradnji, saopšteno je iz Savjeta EU.

Sporazum su u Briselu potpisali kubanski ministar spoljnih poslova Bruno Rodrigues Parilja, šef evropske diplomatije Federika Mogerini i predstavnici 28 država članica EU, javlja AFP.

"Privredne veze sa Evropom i dalje će biti prioritet za Kubu dok gradi svoju socijalističku ekonomiju", izjavio je Parilja novinarima nakon potpisivanja sporazuma.

On je dodao da taj sporazum "pokazuje da je uz dobru volju i obostrano poštovanje moguće ostvariti napredak i prevazići međusobne razlike", prenio je Sputnjik.

Federika Mogerini je na ceremoniji potpisivanja sporazuma izjavila da na odnose između EU i Kube neće uticati politika novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trampa, naveo je AP.

Galerija

Bonus video: