Italija: Šta je izazvalo eksploziju u blizini policije uoči posjete Rencija Bolonji?

Novinska agencija Ansa javila je da su na ulazu u stanicu upaljena dva kanistera sa benzinom a od eksplozije su razbijena stakla na ulaznim vratima i prozorima
0 komentar(a)
Mateo Renci, Foto: Reuters
Mateo Renci, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.11.2016. 19:34h

Italijanske vlasti istražuju eksploziju koja se dogodila rano jutros u blizini stanice italijanske policije, na periferiji Bolonje nekoliko sati uoči posjete premijera Matea Rencija tom gradu.

Novinska agencija Ansa javila je da su na ulazu u stanicu upaljena dva kanistera sa benzinom a od eksplozije su razbijena stakla na ulaznim vratima i prozorima.

U eksploziji nije bilo povrijeđenih, javila je takođe ANSA, dodajući da se 10 osoba nalazilo u zgradi kada se dogodio incident.

Italijanski ministar za životnu sredinu Đanluka Galeti je obišao stanicu nazvavši napad "kukavičkim" a političari širom zemlje su osudili nasilje, prenosi AP.

Eskplozija se dogodila uoči dolaska premijera Matea Rencija u Bolonju u okviru kampanje za predstojeći ustavni referendum, ali gradonačelnik Bolonje je rekao lokalnoj televiziji da napad vjerovatno nema veze sa kampanjom za referendum.

Bonus video: