Depardje: Tramp nije idiot za razliku od Buša

Po Depardjeu, za Trampov uspon na vlast kriv je sve izraženiji otklon koji političari čine prema osjećanjima i željama običnih glasača
2 komentar(a)
Žerar Depardje, Foto: Telegraph.co.uk
Žerar Depardje, Foto: Telegraph.co.uk
Ažurirano: 13.11.2016. 12:49h

Francuski glumac Žerar Depardje je izjavio da novoizabrani predsjednik SAD Donald Tramp nije "idiot" u poređenju nekadašnjim američkim predsjednikom iz redova republikanaca Džordžom Bušom Mlađim.

"Za razliku od Džordža Buša Mlađeg, on (Tramp) nije idiot, on govori stvari koje ga prevazilaze svojom veličinom. Niko ne zna na šta je spreman", rekao je Depardje u intervjuu za francuski nedeljnik "Žurnal di dimanš", prenosi AFP.

Po Depardjeu, za Trampov uspon na vlast kriv je sve izraženiji otklon koji političari čine prema osjećanjima i željama običnih glasača.

"Ovo je dobra lekcija za političare koji dugo vremena ništa nijesu činili. Poverenje je pokidano, narod želi da ponovo preuzme kontrolu", kazao je Depardje.

AFP navodi da je i francuski glumac, poput Trampa, u prijateljskim odnosima sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i da je 2013. prihvatio državljanstvo Rusije u znak protesta zbog predloženog povećanja poreza bogatima u Francuskoj.

Bonus video: