Tajms: Borbena gotovost NATO vojnika zbog Rusije

Stoltenberg je izjavio da je NATO jako dugo pratio kako Rusija povećava svoju borbenu moć, kao i na koji način koristi propagandu među sopstvenim saveznicima
3 komentar(a)
NATO i Rusija, Foto: Shutterstock.com
NATO i Rusija, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 07.11.2016. 10:42h

NATO namjerava da stotine hiljade vojnika prebaci u status borbene gotovosti zbog porasta tenzija u odnosima sa Rusijom, piše „Tajms“ pozivajući se na generalnog sekretara Alijanse Jensa Stoltenberga.

Kako navodi list, rukovodstvo namjerava da obezbjedi na raspolaganju dovoljan broj vojnika koji bi mogao da se suprotstavi takozvanoj ruskoj agresiji.

Stoltenberg je izjavio da je NATO jako dugo pratio kako Rusija povećava svoju borbenu moć, kao i na koji način koristi propagandu među sopstvenim saveznicima.

Upravo iz tog razloga NATO je primoran da odgovori Moskvi najvećim povećanjem kolektivne bezbjednosti još od vremena Hladnog rata, istakao je on, prenosi Sputnjik.

„Unutar snaga NATO-a nalazi se dovoljan broj ljudi. Trenutno razmatramo kakve mjere treba preduzeti kako bi se umanjilo vrijeme prebacivanja tih vojnika na front“, dodao je Stoltenberg.

Bonus video: