Vatikan: 1.000 zatvorenika će proći kroz "Sveta vrata"

U ovom događaju učestvovaće zatvorenici iz 12 država - Velike Britanije, Italije, Letonije, Madagaskara, Malezije, Meksika, Holandije, Španije, SAD, Južne Afrike, Švedske i Portugala, koji će potom u nedjelju prisustvovati u misi koju će voditi papa Franjo koji se na svojim putovanjima redovno susrijeće sa zatvorenicima
0 komentar(a)
Vatikan, Foto: Reuters
Vatikan, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.11.2016. 19:48h

Vlasti Vatikana će u subotu pružiti priliku da hiljadu zatvorenika, od kojih su neki osuđeni na doživotnu robiju, zajedno sa 3.000 članova njihovih porodica, zatvorskim osobljem i volonterima priznaju grijehe i prođu kroz "Sveta vrata" u Bazilici Svetog Petra.

Kako navodi AFP, radi se o tradiciji tokom jubileja, godine milosrđa u Rimokatoličkoj crkvi, koja omogućava vjernicima da zatraže oproštaj grehova.

U ovom događaju učestvovaće zatvorenici iz 12 država - Velike Britanije, Italije, Letonije, Madagaskara, Malezije, Meksika, Holandije, Španije, SAD, Južne Afrike, Švedske i Portugala, koji će potom u nedjelju prisustvovati u misi koju će voditi papa Franjo koji se na svojim putovanjima redovno susrijeće sa zatvorenicima.

Tokom službe će pjevati hor zatvorenika iz Bolonje, a hostiju (beskvasni hleb) za pričešće umijesili su zatvorenici iz Milana.

Bonus video: