Šojgu: Rusija prinuđena da preduzme odbrambene mjere

Prema njegovim riječima, u toku je informativni rat
2 komentar(a)
Sergej Šojgu, Foto: Reuters
Sergej Šojgu, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.11.2016. 12:14h

Rusija je prinuđena da preduzme odbrambene mjere kao odgovor na to što NATO jača svoje ofanzivne potencijale na zapadnim granicama Rusije i Bjelorusije, kazao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

On je na zajedničkoj sjednici ministarstava odbrane Rusije i Bjelorusije rekao da Sjedinjene Američke Države i ostale članice NATO-a aktivno jačaju svoje potencijale na zapadnim granicama te dvije države, otvarajući nove baze i razvijajući vojnu infrastrukturu.

„Postoje stalni pokušaji da nametnu svoju volju koristeći ekonomski i politički diktat, kao i vojnu silu", rekao je Šojgu, prenosi Tas.

Prema njegovim riječima, u toku je informativni rat.

Šojgu je naveo da te akcije NATO-a potkopavaju stratešku stabilnost i tjeraju Rusiju da preduzme odbrambene kontramjere.

"Visok nivo bilateralne saradnje i dogovorene pozicije u vezi sa globalnom i regionalnom stabilnošću pomažu da se ojača odbrambeni potencijal Rusije i Bjelorusije", rekao je on.

Kako je naveo, Rusija posebnu pažnju posvećuje jedinicama i formacijama u zapadnoj vojnoj oblasti sa savremenim naoružanjem i vojnom opremom, kao i mjerama operativne i borbene obuke.

Šojgu je ocijenio da se vojna saradnja Rusije i Bjelorusije "aktivno razvija", i da je zajedničko djelovanje dobar mehanizam u odbrani dvije države.

Bonus video: