Australijska policija u Vatikanu, ispituju papinog savjetnika

Pela je od jula i sam optužen za zlostavljanje djece nakon što su dvojica muškaraca iznijela tvrdnje da ih je u 70-im godinama prošlog vijeka, dok je bio mladi sveštenik, dirao na bazenu u australijskom gradu Bolaratu
1 komentar(a)
Vatikan, Foto: Shutterstock
Vatikan, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.10.2016. 12:05h

Australijska policija stigla je u Vatikan kako bi ispitala visokopozicioniranog kardinala Džordža Pela koji je optužen za seksualno zlostavljanje.

Policija savezne države Viktorije objavila je da je troje policajaca prošle nedjelje stiglo u Vatikan kako bi ispitali Pela, koji je visoki finansijski savjetnik pape Franje, prenosi Hina.

Navodi se da je Pel odbacio sve optužbe, ali je pristao da razgovara s policijom. Bivši nadbiskup Melburna postao je predmet australijske istrage zbog zataškavanja slučajeva u kojima je sveštenstvo optuženo za zlostavljanja tokom njegovog mandata u Melburnu i Sidneju.

Pela je od jula i sam optužen za zlostavljanje djece nakon što su dvojica muškaraca iznijela tvrdnje da ih je u 70-im godinama prošlog vijeka, dok je bio mladi sveštenik, dirao na bazenu u australijskom gradu Bolaratu.

Bonus video: