Škoda razmatra proizvodnju u SAD-u

Škoda će naredne godine početi da isporučuje automobile u Iran, Južnu Koreju i Singapur, a odluku o ulasku na američko tržište odložiće do kraja naredne godine ili možda i kasnije, objavio je izvršni direktor češke kompanije Bernhard Maier, prenosi SEEbiz
0 komentar(a)
Škoda superb
Škoda superb
Ažurirano: 02.10.2016. 08:44h

Češki proizvođač automobila Škoda, ogranak njemačkog Volkswagena (VW), objavio je da će razmotriti mogućnost proizvodnje u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) u sklopu planiranog prodora na drugo po veličini automobilsko tržište u svijetu.

Škoda će naredne godine početi da isporučuje automobile u Iran, Južnu Koreju i Singapur, a odluku o ulasku na američko tržište odložiće do kraja naredne godine ili možda i kasnije, objavio je izvršni direktor češke kompanije Bernhard Maier, prenosi SEEbiz.

"Sudeći prema informacijama kojima trenutno raspolažemo, biće nužno pronaći pravu lokaciju kako bi se donijela pozitivna odluka o tom poslu", kazao je Maier na pariskom automobilskom sajmu.

On je dodao da će konačnu odluku odrediti veliki broj faktora, uključujući analize stanja na tržištu i konkurencije, prognoze za proizvode i prodajno poslovanje.

"Na kraju moraju prevagnuti procjene o pozitivnom poslovanju da bi se odobrio ulazak na američko tržište“, rekao je Maier.

Najava Škodinog ulaska na američko tržište odražava sve izraženije uvjerenje u koncernu VW-A da će niz novih proizvoda i kampanja usmjerena na poboljšanje imidža popraviti štetu koju su pretrpjeli u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) nakon izbijanja skandala sa falsifikovanjem podataka o emisijama štetnih gasova.

Iako u Škodi već nekoliko mjeseci razmatraju potencijal američkog tržišta, ne žure s odlukom jer su trenutno zaokupljeni programom širenja poslovanja koji bi trebalo da ublaži njihovu zavisnost o ključnim tržištima i osigura budući rast.

„Tako će naredne godine početi da izvoze već sklopljene automobile u Iran, a s lokalnim partnerima su potpisali i preliminarne sporazume o pripremi djelimične proizvodnje modela CKD u toj zemlji“, kazao je Maier.

Bonus video: