Italijansko tužilaštvo odustalo od krivičnog gonjenja Erdoganovog sina

Odluka je donijeta šest mjeseci nakon što se Erdogan žalio u jednom televizijskom intervjuu da italijansko pravosuđe "maltretira" njegovog sin Bilala
0 komentar(a)
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.09.2016. 18:21h

Italijansko tužilaštvo odustalo je od krivičnog gonjenja sina predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana koji je bio osumnjičen za pranje novca, saopštilo je tužilaštvo.

Odluka je donijeta šest mjeseci nakon što se Erdogan žalio u jednom televizijskom intervjuu da italijansko pravosuđe "maltretira" njegovog sin Bilala.

"Italija treba da se bavi mafijom a ne mojim sinom," rekao je tada Erdogan, dodajući da bi hapšenje Bilala Erdogana u slučaju povratka u Italiju "moglo da izazove probleme" u turskim odnosima sa tom zemljom, prenosi Rojters.

Optužbu da je Erdoganov sin (35) bio umiješan u pranje novca dok je studirao u Italiji prvi je prošle godine iznio Murat Hakan Uzan, član jedne od najbogatijih turskih porodica i protivnik Erdogana, koji inače živi u egzilu u Italiji.

Tužioci su ispitivali novac koji je Bilal, prema krivičnoj prijavi donio u Italiju iz Turske dok je bio na doktorskim studijama.

Bilal Erdogan koji se u međuvremenu vratio u Tursku, negirao je sve optužbe.

Bonus video: