Azerbejdžan: Uhapšena četvorica zbog veze sa Gulenom

Tokom pretresa kuće jednog od optuženih, istražitelji su otkrili "vjersku literaturu, diskove, brošure sa govorima Fethulaha Gulena i druge dokumente", navode tužioci u saopštenju
0 komentar(a)
Fetulah Gulen, Foto: Reuters
Fetulah Gulen, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.08.2016. 19:17h

Azerbejdžanski zvaničnici saopštili su danas da su uhapsili četiri muškarca zbog sumnje da su povezani sa muslimanskim vjerskim vođom Fetulahom Gulenom, kojeg turske vlasti optužuju da je organizovao neuspjeli vojni puč u toj zemlji prošlog mjeseca.

Tužioci iz Azerbejdžana navode da su četvorica uhapšenih optuženi za "zloupotrebu službenog položaja" za vrijeme rada u jednoj telefonskoj kompaniji jer su, kako tvrde, prosleđivali privatne informacije o korisnicima i istoriji njihovih poziva, prenio je AFP.

Tokom pretresa kuće jednog od optuženih, istražitelji su otkrili "vjersku literaturu, diskove, brošure sa govorima Fethulaha Gulena i druge dokumente", navode tužioci u saopštenju.

Baku, blizak saveznik Ankare, ranije ove nedjelje pokrenuo je krivičnu istragu o pristalicama Gulena, kojeg Ankara optužuje za organizaciju neuspjelog pokušaja vojnog puča 15. jula u cilju zbacivanja turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana s vlasti.

Gulen, koji živi u dobrovoljnom egzilu u SAD, negira umješanost u neuspjeli pokušaj vojnog puča.

Bonus video: