Kampanja u Turskoj: "Švedska je zemlja silovanja"

Turska je 15. avgusta pozvala na konsultacije ambasadora Švedske u toj zemlji, nakon što je zvanični Stokholm optužio Ankaru da je legalizovala seksualne odnose sa djecom
6 komentar(a)
Istanbul aerodrom, Foto: Twitter.com
Istanbul aerodrom, Foto: Twitter.com
Ažurirano: 19.08.2016. 15:46h

Na međunarodnom aerodromu "Ataturk" u Istanbulu osvanuo je bilbord u kojem se putnici upozoravaju da ne odlaze u Švedsku jer ta zemlja, kako se tvrdi, ima najvišu stopu silovanja na svijetu.

"Upozorenje za putovanje! Da li znate da Švedska ima najvišu stopu silovanja na svijetu?", navodi se na velikoj reklami, koja je juče osvanula pored pokretnih stepenica u dijelu aerodroma, koji je određen za polijetanje, prenio je Rojters.

Odnosi između Ankare i Evrope pogoršali su se od prošlomjesečnog neuspjelog pokušaja vojnog puča. Turska optužuje svoje zapadne saveznike za neosjetljivost, navodeći da su više zabrinuti za period nakon sloma tog puča, nego za sam puč.

Turska je 15. avgusta pozvala na konsultacije ambasadora Švedske u toj zemlji, nakon što je zvanični Stokholm optužio Ankaru da je legalizovala seksualne odnose sa djecom.

Bonus video: