Erdoganov ultimatum: SAD da bira između Gulena i Turske

"Ili zavjerenička, teroristička FETO organizacija ili demokratska država Turska. SAD mora da izabere", dodao je Erdogan
53 komentar(a)
Redžep Tajip Erdogan, Turska, Foto: Reuters
Redžep Tajip Erdogan, Turska, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.08.2016. 08:45h

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan postavio je svojevrstan ultimatum Sjedinjenim Američkim Državama nakon ponovljenog zahtjeva za izručenje vjerskog vođe Fetulaha Gulena.

"Prije ili kasnije, SAD će morati da bira: Ili Turska ili FETO", poručio je Erdogan. FETO (Fetulahistička teroristička organizacija) je naziv koji turske vlasti koriste za pučiste koji su pokušali državni udar.

"Ili zavjerenička, teroristička FETO organizacija ili demokratska država Turska. SAD mora da izabere", dodao je Erdogan.

Erdogan se građanima obratio ispred Predsjedničke palate u Ankari, jednoj od lokacija koja je bila napadnuta u noći pokušaja puča.

Skup u Ankari je još jedan u nizu skupova koji se redovno održavaju od 15. jula u znaku podrške Erdoganu.

Erdogan je opet poručio i upozorio da građane "da ostanu budni, jer izdaja može doći sa bilo koje strane i od bilo koga".

"Oni koji prate šarlatana koji je u SAD i koji je prodao dušu đavolu, ili prate Islamsku državu koja proliva krv muslimana, ili kurdske teroriste koji prolivaju krv posljednjih 30 godina da bi podijelili državu i naciju, svi će oni na kraju izgubiti", naveo je Erdogan.

Bonus video: