Pucnjava usred dana u Marseju, dvije osobe ubijene

Žrtve su ubijene sa više metaka velikog kalibra od strane jednog ili više napadača, koji su u bjekstvu
0 komentar(a)
francuska policija, policija Francuska, Foto: EPA/Christophe Petit Tesson
francuska policija, policija Francuska, Foto: EPA/Christophe Petit Tesson
Ažurirano: 07.08.2016. 12:07h

U centru Marseja danas je došlo do pucnjave u kojoj su dvije osobe, 20-ak godina starosti, ubijene iz vatrenog oružja, a policija navodi da je najvjerovatnije riječ o obračunu između grupa, javljaju francuski mediji.

Broj napadača još nije utvrđen, a lokalni sajt La Provence je objavio da je iz jednog automobila jutros pucano iz "kalašnjikova" na "tvingo" kojim su se vozili dvadesetogodišnjaci.

Ubrzo nakon ovog incidenta, u drugom dijelu Marseja pronađen je spaljen automobil tipa "klio", ali se ne zna da li to ima veze sa događajem u centru grada.

Žrtve su ubijene sa više metaka velikog kalibra od strane jednog ili više napadača, koji su u bjekstvu, navodi "Figaro", pozivajući se na neimenovani policijski izvor.

Tužilaštvo je preciziralo da je pucano iz "kalašnjikova", a istražitelji smatraju da je najvjerovatnije riječ o poravnanju računa.

Od početka godine je u ovakvim obračunima u tom regionu ubijeno petnaestak osoba, dok je 2015. godine 19 ljudi smrtno stradalo u takvim incidentima, od kojih 12 u Marseju.

Većina ubistava bila je vezana za šverc droge u određenim djelovima grada, podseća francuski list.

Bonus video: