Oštre mjere turskih vlasti: 21 novinar pred sudom u Istanbulu

Turska je proglasila vanredno stanje poslije propalog puča u kojem je ubijeno 290 ljudi, a oštre mjere primjenjuje protiv osumnjičenih za veze sa muslimanskim sveštenikom Fetulahom Gulenom koji živi u SAD i koga vlada optužuje za ogranizovanje puča, što on poriče
0 komentar(a)
Turska, sud, Foto: Shutterstock
Turska, sud, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.07.2016. 10:59h

Pred sudije u Istanbulu danas je izveden 21 novinar, nakon što su bili stavljeni u pritvor u okviru oštrih mjera koje turske vlasti primjenjuju poslije neuspjelog pokušaja puča 15. jula.

Na televizijskim snimcima vidi se kako policajci danas sprovode novinare do sudnice, a riječ je od 21 od 42 novinara za čiji su pritvor u ponedjeljak izdati nalozi, dok vlasti i dalje tragaju za onima koji su još na slobodi, javlja AP, pozivajući se na tursku agenciju Anadolija.

Turska je proglasila vanredno stanje poslije propalog puča u kojem je ubijeno 290 ljudi, a oštre mjere primjenjuje protiv osumnjičenih za veze sa muslimanskim sveštenikom Fetulahom Gulenom koji živi u SAD i koga vlada optužuje za ogranizovanje puča, što on poriče.

Oko 16.000 ljudi je pritvoreno zbog navodnih veza sa pobunom, dok je zbog istih tih optužbi desetine hiljada državnih službenika otpušteno.

Bonus video: