Britanski EasyJet traži registraciju van Velike Britanije

EasyJet je dodao da od sada kreće u "zvanični proceduru" za dobijanje sertifikata AOC ne navodeći s kojim zemljama će pregovarati o tome
0 komentar(a)
Easyjet, Foto: Easyjet.com
Easyjet, Foto: Easyjet.com
Ažurirano: 01.07.2016. 14:40h

Britanska niskotarifna aviokompanija EasyJet saopštila je danas da zbog britanske odluke o napuštanju EU, traži sertifikat vazdušnog operatera u nekoj drugoj zemlji Evropske unije (EU) da bi sačuvala slobodan pristup evropskom vazdušnom prostoru. "Imali smo neformalne razgovore još prije referenduma u okviru našeg plana za vanredne situacije. Razgovarali smo s nekoliko evropskih vazdušnih operatera da bismo dobili potvrdu za obavljanje avioprevoza (Air Operator's Certificate - AOC) u Evropi kao do sada", navodi se u saopštenju kompanije. EasyJet je dodao da od sada kreće u "zvanični proceduru" za dobijanje sertifikata AOC ne navodeći s kojim zemljama će pregovarati o tome. S jedinstvenim tržištem evropskog vazdušnog saobraćaja, svaka firma koja radi u jednoj od zemalja EU, može slobodno i bez ograničenja da leti po cijeloj EU.

Britanski avio sektor sada je zabrinut zbog Bregzita.

EasyJet je naveo da za sada nema planove da mijenja sjedište koje je kod londonskog aerodroma Luton.

"Dok ishod pregovora EU i Velike Britanije ne postane jasniji, nema potrebe da sprovodimo strukturne i operativne promene", dodala je ta britanska aviokompanija.

Bonus video: