Orban: U EU se izgubio red

On je dodao da će se EU ubrzo promijeniti i da će zemlje koje ostanu uređene i mogu da garantuju bezbjednost i vladavinu zakona svojim građanima biti u prednosti
2 komentar(a)
Viktor Orban, Foto: Reuters
Viktor Orban, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.06.2016. 13:59h

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da se u Evropskoj uniji izgubio red i da je potrebno Uniju promijeniti nakon odluke Britanije da napusti taj blok.

Orban, koji se često sukobljavao sa Briselom, kazao je da su Britanci htjeli da napuste EU zato što im je dosta "neizvjesnosti, paralisanosti kao i toga što su se sve manje osjećali kao kod kuće u Evropi", prenio je AP.

On je dodao da će se EU ubrzo promijeniti i da će zemlje koje ostanu uređene i mogu da garantuju bezbjednost i vladavinu zakona svojim građanima biti u prednosti.

Orban je prošle godine naložio da se izgradi žičana ograda kako bi se suzbio priliv migranata koji prolaze kroz Mađarsku, podsjetio je AP.

Mađarski premijer je dodao da su Britanci "odlučili da ponovo preuzmu kontrolu nad svojom sudbinom" dok "mnogi evropski lideri ne preduzimaju mjere borbe protiv novih migracija naroda i ilegalne invazije migrantskih tokova".

Bonus video: