Berluskoni uspješno operisan, ljekar: "Biće vitalniji nego ranije"

Berluskonijev ljekar, Alberto Cangrilo je naveo da je 79-godišnji biznismen "mogao da umre", što ukazuje na to da je njegovo stanje bilo teže nego što su govorili prijatelji i članovi porodice koji su Berluskonija prethodnih dana posjećivali u milanskoj klinici San Rafaele, prenijela je agencija AP
0 komentar(a)
Silvio Berluskoni, Foto: Beta-AP
Silvio Berluskoni, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 14.06.2016. 11:34h

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni (79) uspješno je danas operisan u bolnici San Rafaele u Milanu i postoperatvni tok je uredan, saopšteno je iz te bolnice.

Berluskoni je podvrnut operaciji srčanog zaliska, a intervencija je trajala više sati.

Bivši italijanski premijer će u bolnici, kako je najavljeno, provesti dva dana na intenzivnoj njezi, a oporavak će, prema predviđanjima ljekara, trajati nekoliko sedmica.

Italijanski milijarder je preživio infarkt prije 10 godina, kada mu je ugrađen pejs-mejker u SAD-u. Uređaj je zamijenjen krajem prošle godine.

"Naravno da sam zabrinut. Ali sam i dirnut podrškom i pažnjom svih, čak i mojih političkih rivala ", napisao je Berluskoni juče na svojoj Fejsbuk stranici.

Berluskonijev ljekar, Alberto Cangrilo je naveo da je 79-godišnji biznismen "mogao da umre", što ukazuje na to da je njegovo stanje bilo teže nego što su govorili prijatelji i članovi porodice koji su Berluskonija prethodnih dana posjećivali u milanskoj klinici San Rafaele, prenijela je agencija AP.

Berluskoni, koji već godinama ima ugrađeni pejsmejker, primljen je u bolnicu prošle sedmice.

On je tog dana nazvao Cangrila iz Rima da mu se požali da se ne osjeća dobro, a ljekar mu je savjetovao da se vrati u Milano i da direktno sa aerodroma ode u bolnicu.

Ljekar je naveo da je Berluskonija u klinici pregledao tim doktora, koji su utvrdili teži slučaj oboljenja aortnog zaliska, usljed kojeg krv teče u obrnutom smjeru od onog koji je normalan.

Cangrilo je rekao da će poslije rehabilitacije Berluskoni "biti vitalniji nego ranije".

Bonus video: