Mrtav doktor dva dana ležao neprimijećen u bolnici u Engleskoj

Rukovodilac odjeljenja, doktor Džon Viting, rekao je kako je primijetio da je Eduard Žigar pomalo nervozan, no kako je to uobičajeno za mlade doktore koji tek počinju s poslom te kako nije smatrao da se radi o ozbiljnijem psihičkom problemu
1904 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tijelo mrtvog doktora ležalo je dva dana neprimijećeno u ostavi engleske bolnice, pokazali su rezultati istrage, a prenosi BBC.

Ljekar Eduard Žigar (25) sebi je oduzeo život u bolnici Queen Elizabeth Hospital u Birmingemu, nedjelju dana nakon što je počeo tamo raditi.

Žigar, porijeklom iz Litvanije, živio je u Vulverhemptonu. Dobio je mjesto zamjene u bolnici u Birmingemu na hirurgiji odjeljenja gastroenterologije.

Zadnji je put viđen na nadzornim kamerama bolnice 25. avgusta oko 19 sati, a pronađen je u ostavi ambulante oko 22 sati, 27. avgusta.

Počeo je raditi na odjeljenju 20. avgusta , a već su 25. avgusta kolege ljekari primijetili kako je “tih“ i “povučen“.

Rukovodilac odjeljenja, doktor Džon Viting, rekao je kako je primijetio da je Eduard Žigar pomalo nervozan, no kako je to uobičajeno za mlade doktore koji tek počinju s poslom te kako nije smatrao da se radi o ozbiljnijem psihičkom problemu.

Kada se Žigar nije pojavio u subotu u bolnici, kolege su mislili da se dogodila greška prilikom određivanja smjene.

Porodica, zabrinuta zbog nestanka Eduarda Žigara, kontaktirala je bolnicu, no zbog toga što su u kancelariji pogrešno zapisali njegovo ime, službenici bolnice rekli su njegovoj porodici da on nije zaposlen u toj ustanovi, prenosi Indeks.

Majka Žigara opisala ga je kao “dragu i tolerantnu“ osobu te kako još uvijek ne može vjerovati da se Eduard ubio.

Bonus video: