VIDEO Testiran ruski hipersonični raketni sistem "koji ne može biti presretnut"

Projektil je lansiran iz raketne baze Dombarovski, na jugu Urala, i pogodio je metu na poligonu Kura, na Kamčatki, udaljenu 6.000 kilometara
2993 pregleda 5 komentar(a)
Nadgledao lansiranje rakete: Putin, Foto: Reuters
Nadgledao lansiranje rakete: Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.12.2018. 16:16h

Novi ruski hipersonični raketni sistem "Avangard", koji može da nosi nuklearne i konvencionalne bojeve glave, uspješno je testiran. Testiranju je prisustvovao i ruski predsjednik Vladimir Putin, saopštio je Kremlj.

Putin je testiranje, koje je bilo na dalekom istoku Rusije, posmatrao iz zgrade ministarstva odbrane u Moskvi, prenijela je agencija Rojters.

Ruski predsjednik je u martu najavio nova oružja, uključujući i "Avangard", te poručio da ona mogu da pogode bilo koju tačku na svijetu i da mogu da izbjegnu američki raketni štit.

Projektil je lansiran iz raketne baze Dombarovski, na jugu Urala, i pogodio je metu na poligonu Kura, na Kamčatki, udaljenu 6.000 kilometara.

Putin tvrdi da "Avangard", koji je u martu predstavljen kao dio novog talasa atomskog oružja, ne može biti presretnut, prenosi Tanjug.

"Avangard ima interkontinentalni domet i može da leti u atmosferi 20 puta brže od zvuka. Prema meti leti kao meteorit, kao vatrena lopta", izjavio je Putin.

Bonus video: