Erdogan: Terorizam najveći problem za muslimanski svijet

Većina žrtava terorizma su muslimani, naveo je Erdogan, a "izvorom sramote" je nazvao to što su većina onih koji bježe u Evropu muslimani, prenijela je agencija AP
55 pregleda 2 komentar(a)
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.04.2016. 12:33h

Terorizam je najveći problem s kojim se suočava muslimanski svijet, izjavio je danas turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan, objavljujući da su se zemlje članice Organizacije za islamsku saradnju (OIC) usaglasile o formiranju zajedničkog tijela za borbu protiv terorizma.

Erdogan je, obraćajući se na 13. samitu OIC u Istanbulu, rekao da je prijedlog Turske o uspostavljanju centra za policijsku saradnju prihvatilo 57 članica tog bloka.

Turski predsjednik je, takođe, pozvao lidere da podrže "inicijativu Saudijske Arabije da se uspostavi islamska alijansa protiv terorizma".

Većina žrtava terorizma su muslimani, naveo je Erdogan, a "izvorom sramote" je nazvao to što su većina onih koji bježe u Evropu muslimani, prenijela je agencija AP.

Borba protiv terorizma i migrantska kriza su dva centralna pitanja koja se razmatraju na sastanku OIC u Istanbulu ove nedjelje.

Bonus video: