Mišel: Belgija je doživela poraz, ali nije propala država

Prema njegovim riječima, do vikenda bi na briselskom aerodromu trebalo da bude obnovljena jedna trećina dnevnih letova, a metro bi ubrzo trebalo da počne da radi punim kapacitetom
1 komentar(a)
Šarl Mišel, Foto: Reuters
Šarl Mišel, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.04.2016. 15:09h

Belgijski premijer Šarl Mišel izjavio je danas da se život u Briselu vraća u normalu dvije nedjelje nakon što je u terorističkim napadima na aerodrom i metro u tom gradu poginulo 32 ljudi.

Prema njegovim riječima, do vikenda bi na briselskom aerodromu trebalo da bude obnovljena jedna trećina dnevnih letova, a metro bi ubrzo trebalo da počne da radi punim kapacitetom.

"Naša ključna poruka danas je da se vraćamo normalnom životu u Briselu i Belgiji", rekao je belgijski premjer novinarima, prenio je AP.

Odgovornost za najsmrtonosnije napade u Briselu od kraja Drugog svjetskog rata preuzela je takozvana Islamska država.

Izvedeni napadi su okarakterisani kao "belgijski bezbjednosni poraz" što je belgijski premijer priznao, ali i dodao da njegova zemlja nije "propala država" prenose agencije.

"Kada se dogodi ovakav napad, naravno da ste poraženi, to niko ne poriče", rekao je Šarl Mišel i dodao da "nikako neće prihvatiti i ideju da je Belgija propala".

Bonus video: