Davutoglu i Bono Voks razgovarali o izbjeglicama

Dan uoči početka primjene dogovora EU i Ankare o vraćanju izbjeglica iz Grčke u Tursku, Bono je pohvalio nivo tolerancije, koji je Turska pokazala prihvativši više od 2,7 miliona sirijskih izbjeglica, prenio je AFP
1 komentar(a)
Bono Voks, Ahmet Davutoglu, Foto: Printscreen (YouTube)
Bono Voks, Ahmet Davutoglu, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 03.04.2016. 19:05h

Pjevač i lider irske rok grupe "U2" Bono Voks, sastao se sa turskim premijerom Ahmetom Davutogluom i poručio da je doprinos Turske u prihvatanju sirijskih izbjeglica "lekcija za svijet", saopštila je danas kancelarija turskog premijera.

Dan uoči početka primjene dogovora EU i Ankare o vraćanju izbjeglica iz Grčke u Tursku, Bono je pohvalio nivo tolerancije, koji je Turska pokazala prihvativši više od 2,7 miliona sirijskih izbjeglica, prenio je AFP.

On je, nakon sastanka sa turskim premijerom u Ankari, ocijenio da je velikodušnost turskog naroda izvanredna i istakao da je to "lekcija milosrđa".

"U godinama sukoba u Siriji, u svakom gradu ljudi su dobrodošli", naglasio je Bono na snimku, koji je postavljen na zvaničnom YouTube kanalu turskog premijera.

Bono je istakao da je "siguran da prihvat izbjeglica predstavlja pritisak za ljude i da su oni zasićeni, ali oni ne odustaju".

Davutoglu, koji je sastanku prisustvovao sa suprugom Sarom, istakao je da nije bilo "nijednog anti-arapskog, anti-sirijskog ili anti-izbjegličkog protesta" od kako je Turska počela da prihvata izbjeglice.

Bonus video: