POVRIJEĐEN JEDAN VATROGASAC

Moskva: Požar u zgradi Ministarstva lokalizovan po drugi put

Prethodno je Tas s javio da je požar koji je jutros izbio na trećem spratu zgrade Ministarstva odbrane Rusije lokalizovan i da je uzrok bio kratak spoj
76 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.04.2016. 15:25h

Požar u zgradi Ministarstva odbrane u Moskvi lokalizovan je danas nakon višečasovnih napora vatrogasaca, izjavio je danas šef moskovskog odeljenja ruskog Ministarstva za vanredne situacije Ilja Denisov.

"Vatra je lokalizovana u čitavoj zgradi u 16.30 sati po moskovskom vremenu. Mislim da je posao odrađen savršeno. Vatrogasci su uspjeli da spriječe širenje požara na druge zgrade", istakao je Denisov, a prenijela agencija Tas s.

On je naveo da je tokom gašenja povrijeđen jedan vatrogasac, koji je prevezen u bolnicu.

"Njegov život je van opasnosti", rekao je Denisov, koji je potvrdio i da u požaru nije došlo do urušavanja krova zgrade.

Požar je izbio jutros na trećem spratu zgrade, u jednom trenutku je lokalizovan, da bi se potom razbuktao i zahvatio sve spratove zgrade Ministarstva.

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije poslalo je više od 250 ljudi kako bi ugasili taj požar.

Agencija Tas s je prethodno navela, pozivajući se na izvore iz policije, da je uzrok požara bio kratak spoj.

"Danas oko deset sati ujutru dim je otkriven u tehničkoj sobi administrativne zgrade Znamenjki, koja se trenutno obnavlja. Vatrogasne brigade, koje su stigle u zgradu, otkrile su dim. Nije bilo žrtava", navela je pres služba moskovske policije.

Galerija

Preporučujemo za Vas