Četvoro u pritvoru u tri evropske zemlje zbog plana o napadu na Francusku

Francuski državljanin Reda Kriket, koji je uhapšen prošle nedjelje u pariskom regionu pod sumnjom da je u "naprednoj fazi" zavjere, danas je izveden pred sudiju za koga se očekuje da će ga preliminarno optužiti za terorizam
0 komentar(a)
Zatvor, Foto: Shutterstock
Zatvor, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.03.2016. 12:30h

Evropske vlasti saopštile su da u pritvoru drže najmanje četiri osobe u tri zemlje, zbog sumnje da su povezane sa osujećenim planom o napadu na Francusku, javlja danas AP.

Francuski državljanin Reda Kriket, koji je uhapšen prošle nedjelje u pariskom regionu pod sumnjom da je u "naprednoj fazi" zavjere, danas je izveden pred sudiju za koga se očekuje da će ga preliminarno optužiti za terorizam.

Vlasti su u Kriketovom stanu pronašle velike količine eksploziva i oružja.

Dva Alžirca za koje se veruje da su povezani sa Kriketovim planom nalaze se u pritvoru u Briselu, a belgijsko federalno tužilaštvo je danas saopštilo da će njih dvojica, koji su identifikovani kao Abderahman A. i Rabah M, biti saslušani 7. aprila.

Još jedan francuski državljanin koji je priveden u vezi sa slučajem Kriket, a još nije javno identifikovan, nalazi se u pritvoru u holandskom gradu Roterdamu, ali se protivi izručenju Francuskoj.

Kriket je prošle godine u odsustvu osuđen za terorizam zajedno sa osumnjičenim organizatorom napada koji su izvedeni 13. novembra 2015. u Parizu.

Bonus video: