Izraelski ministar: Belgijanci prestanite da jedete čokoladu

"Ukoliko Belgijanci nastave da jedu čokoladu, uživaju u životu i predstavljaju se kao veliki liberali i demokrate, umjesto da se bave muslimanima koji organizuju terorističke napade u toj zemlji, neće moći da se bore protiv njih", rekao je Kac za izraelski državni radio
28 komentar(a)
Belgija, Brisel, Foto: Reuters
Belgija, Brisel, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.03.2016. 15:13h

Izraelski ministar za obavještajne poslove Jisrael Kac optužio je belgijske lidere da potcjenjuju prijetnju koju predstavljaju muslimanski radikali u toj zemlji i poručio Belgijancima da ne mogu istovremeno da "jedu čokoladu" i bore se protiv terorizma.

"Ukoliko Belgijanci nastave da jedu čokoladu, uživaju u životu i predstavljaju se kao veliki liberali i demokrate, umjesto da se bave muslimanima koji organizuju terorističke napade u toj zemlji, neće moći da se bore protiv njih", rekao je Kac za izraelski državni radio.

Kac je ocjenio da su evropski lideri i predsjednik SAD Barak Obama ugrozili borbu protiv nasilja, koje sprovode džihadisti, ne želevši da ga definišu kao "islamski terorizam", prenosi AFP.

"Kada ne definišete svog neprijatelja, ne možete da vodite svjetsku kampanju", rekao je Kac, koji je i ministar saobraćaja te zemlje.

Bonus video: