Junker: Turska nije trenutno spremna da se pridruži EU

"Turska trenutno nije spremna za pristupanje EU. Mislim da to neće biti slučaj ni za 10 godina", naveo je on za "Handelsblat"
1 komentar(a)
Žan Klod Junker, Foto: Reuters
Žan Klod Junker, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.03.2016. 07:42h

Šef Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je da vjeruje da bi EU mogla da postigne dogovor sa Ankarom u prevazilaženju migrantske krize uoči današnjeg samita u Briselu o tom pitanju, ali je ocijenio da Turska trenutno nije spremna da se pridruži EU.

"Ja sam umjereni optimista u vezi sa tim da ćemo zaključiti obavezujući dogovor sa Turskom", napisao je Junker na Tviteru, ponavljajući ocjene koje je dao za njemački list "Handelsblat", prenosi AFP.

Junker je naveo da ne očekuje da Turska postane članica EU u narednih 10 godina.

"Turska trenutno nije spremna za pristupanje EU. Mislim da to neće biti slučaj ni za 10 godina", naveo je on za "Handelsblat".

Samit Evropske unije je prva realna šansa za rješenje izbjegličke krize, izjavila je juče njemačka kancelarka Angela Merkel u Briselu.

"Na samit EU postoji prilika da se u četvrtak i petak postigne dogovor, koji bi prvi put stvorio pravu šansu za održiv plan za rješenje izbjegličke krize u cijeloj Evropi", rekla je Merkelova.

Bonus video: