Žan-Mari Le Pen podržao Donalda Trampa

Tramp je izazvao kritike u SAD i u svijetu zbog kontroverznih izjava o imigraciji muslimana, predlažući privremeno zatvaranje američkih granica za njih
3 komentar(a)
Žan Mari Le Pen, Foto: Reuters
Žan Mari Le Pen, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.02.2016. 14:09h

Žan-Mari Le Pen, osnivač i bivši predsjednik ekstremne desničarske stranke u Francuskoj, Nacionalni front, podržao je američkog milijardera Donalda Trampa u trci za republikansku nominaciju na predsjedničkim izborima u SAD.

"Da sam Amerikac, glasao bih za Trampa.....Neka ga Bog zaštiti!", naveo je danas Le Pen na Twitteru ne navodeći druge detalje.

Tramp je izazvao kritike u SAD i u svijetu zbog kontroverznih izjava o imigraciji muslimana, predlažući privremeno zatvaranje američkih granica za njih.

Le Pen (87) izbačen je iz stranke, zbog provokativnih izjava a nekoliko puta je bio na sudu zbog antisemitskih i rasistitičkih istupa u javnosti.

Bivši lider stranke se protivi Evropskoj uniji i usredsređuje se na francusku tradicionalnu kulturu i visoku stopu nezaposlenosti. Zalaže se za ograničeno doseljavanje stranaca u Francusku, veća ulaganja u odbranu, cenzuru kulture i uvođenje smrtne kazne.

Bonus video: