"NAJGORI SCENARIO"

Turska strahuje od priliva još 600.000 izbjeglica

Tokom proteklih danas desetine hiljada Sirijaca stiglo je na granicu sa Turskom bježeći od sukoba u Alepu, a Turska već četvrti dan drži granicu zatvorenu i još se ne zna da li će izbjeglice moći da uđu
0 komentar(a)
Preševo migranti, Foto: Reuters
Preševo migranti, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.02.2019. 16:10h

Zamjenik premijera Turske Numan Kurtulmus izjavio je danas da Ankara strahuje od priliva još 600.000 izbjeglica zbog žestokih borbi oko Alepa u Siriji. 

"Najgori scenario koji bi se mogao dogoditi ovom regionu u kratkoročnom periodu je dolazak novih 600.000 izbjeglica na tursku granicu," izjavio je Kurtulmus novinarima poslije sastanka kabineta.

On je rekao da je prioritet njegove zemlje da zadrži Sirijce koji bježe od sukoba unutar granica njihove zemlje i da im tamo pruži pomoć, prenosi AFP.

Tokom proteklih danas desetine hiljada Sirijaca stiglo je na granicu sa Turskom bježeći od sukoba u Alepu, a Turska već četvrti dan drži granicu zatvorenu i još se ne zna da li će izbjeglice moći da uđu.

Kurtulmus je rekao da će Turska brinuti o Sirijcima izvan Turske, "koliko je god to moguće", prenosi AP.

On je rekao da je oko 77.000 Sirijaca dobilo pomoć u kampovima za raseljene u Siriji duž granice sa Turskom, uključujući one koji su nedavno stigli.