POLICIJA TRAGA ZA OSUMNJIČENIMA

Keln: Novinarka seksualno uznemiravana u TV prenosu uživo

"Dok sam čekala da se uključim u program uživo, jedan od trojice muškaraca mi je dodirnuo grudi. U tom trenutku sam izgubila strpljenje. Okrenula sam se i rekla im na engleskom da neću dozvoliti da se to ponovi i da me ne diraju", prenosi Si-En-En
6 komentar(a)
Novinarka, Keln, Foto: Screenshot (YouTube)
Novinarka, Keln, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 11.02.2019. 16:36h

Novinarka koja je sa ulice u centru Kelna u televizijskom prenosu uživo izvještavala o početku godišnjeg karnevala u tom njemačkom gradu, seksualno je uznemirena kada joj je, usred izvještavanja, otpozadi prišao nepoznati muškarac i poljubio je u vrat.

Dok je Esmeralda Labije u četvrtak izvještavala o početku Ženskog karnevala za belgijsku televiziju RTBF, muškarci koji su se nalazili iza nje počeli su da prave "opscene pokrete", a onda ju je jedan muškarac, kako je rekla, poljubio u vrat, nakon čega joj je jedan od njih nešto nepristojno šapnuo na uvo.

"Dok sam čekala da se uključim u program uživo, jedan od trojice muškaraca mi je dodirnuo grudi. U tom trenutku sam izgubila strpljenje. Okrenula sam se i rekla im na engleskom da neću dozvoliti da se to ponovi i da me ne diraju", prenosi Si-En-En.

Onda su njih trojica otišla, dodala je ona.

Policija traga za osumnjičenim koji je, kako izgleda, evropskog porijekla.

"Naglašavam, i to mi je važno, da su incident uzrokovali mladi muškarci koji govore njemački", rekla je Esmeralda Labije.

Keln je nedavno bio pod jakom uzbunom zbog seksualnih napada nakon što su stotine žena podnijele krivične prijave žaleći se da su ih u novogodišnjoj noći seksualno uznemiravali muškarci koje su opisale kao Sjevernoafrikance ili Arape.

Po svoj prilici, incident koji se dogodio u četvrtak nije povezan sa napadima u novogodišnjoj noći, zaključuje Si-En-En.

RTBF, dio mreže Si-En-Ena, odlučio je da ne emituje ponovo video-snimak incidenta, ali je objavio dvije fotografije.

Ta TV stanica je podnijela krivičnu prijavu policiji u Kelnu, a kancelarija gradonačelnika se izvinila zbog incidenta i ponudila podršku novinarki i, ako treba, policijsko obezbjeđenje.

Tokom Ženskog karnevala u četvrtak, policija u Kelnu, gradu od oko milion stanovnika, privela je najmanje 190 ljudi.

"S obzirom na povećano konzumiranje alkohola, te večeri je porastao i broj prijavljenih slučajeva agresije, te su policijske snage intervenisale kako bi spriječile eskalaciju", saopštila je policija.