Rogozin se slučajno upucao, a ne povrijedio na rukometu

Zbog te povrede Rogozin nije mogao da prisustvuje sjednicama vlade 24. i 28. decembra, a nije bio ni na prijemu povodom Nove godine u Kremlju 26. decembra
52 pregleda 20 komentar(a)
Dmitriji Rogozin, Foto: Reuters
Dmitriji Rogozin, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.01.2016. 13:03h

Potpredsjednik vlade Rusije Dmitrij Rogozin (53) povrijedio se krajem prošle godine u streljani za vrijeme snimanja klipa tokom kojeg pištoljem puca sa dvije ruke. Rogozin je spustio pištolj i nehotice povukao oroz pa tako ranio sebe u list noge. Metak je samo prošao i nije teže oštetio mišiće. Tu verziju potvrdili su „Gazeti.ru“ ljudi iz okruženja Rogozina, pa je demantovana tvrdnja njegovog portparola da se visoki ruski političar ozlijedio igrajući rukomet.

Zbog te povrede Rogozin nije mogao da prisustvuje sjednicama vlade 24. i 28. decembra, a nije bio ni na prijemu povodom Nove godine u Kremlju 26. decembra.

Zanimljivo je da je klip o pucanju sa pištoljem Rogozin bio stavio na svoj tviter, a posle nekoliko dana je procurila informacija da je povrijeđen. Odmah su reagovali ruski korisnici društvenih mreža koji su se prisjetili njegove izjave „mi nećemo da pucamo sebi u nogu“ imajući na umu da Rusija ne namjerava da prestane da prodaje Amerikancima raketne motore RD-180 bez obzira na to što je Vašington uveo sankcije Rusiji.

Rogozin je sada u punoj radnoj formi a prve radne januarske dane je proveo u Srbiji.

Ozljeđivanje Rogozina izazvalo je u Rusiji veliku pažnju ne samo zato što je on potpredsjednik vlade zadužen za vojnoindustrijski kompleks već i zbog toga što se on smatra poznavaocem oružja, ima kolekciju a uz to je na čelu Federacije strelaca Rusije. Bavi se lovom, a rekreira se i igranjem rukometa i košarke.

Voli brzinu pa rado sjedne i vozi svoj motor.

Bonus video: