Pariz: Ubijen napadač koji je pokušao da uđe u policijsku stanicu

Istražitelji su utvrdili po otiscima prstiju da je riječ o osuđenom prestupniku, beskućniku Salahu Aliju rođenom u Maroku 1995.
4 komentar(a)
Ažurirano: 07.01.2016. 18:23h

Muškarac koga su pripadnici francuske policije ubili jutros prilikom pokušaja da sa nožem u ruci uđe u policijsku stanicu u 18. arondismanu u Parizu, nosio je papir sa zastavom Islamske države kao i lažni eksplozivni prsluk.

Izvori bliski istrazi rekli su agenciji AFP da je on 2013. bio osuđen zbog pljačke.

Istražitelji su utvrdili po otiscima prstiju da je riječ o osuđenom prestupniku, beskućniku Salahu Aliju rođenom u Maroku 1995.

Kako je Rojters prenio, on je kod sebe imao parče papira sa zastavom IS i natpis na arapskom o preuzimanju odgovornosti za napad.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da se vjeruje da je on bio sam i da u pokušaj napada niko drugi nije uključen.

Prethodno je Rojters pozivajući se na izjavu neimenovanog izvora u francuskoj policiji javio da je on na sebi imao lažni prsluk.

"Čovjek je imao prsluk, ali je bio lažan. Jedinice za deaktiviranje bombi su utvrdile da je (prsluk) bio lažan", naveo je neimenovani izvor.

Portparol francuskog Ministarstva unutrašnih poslova ranije je izjavio da je ubijeni napadač možda nosio eksplozivni prsluk kada je ušao u policijsku stanicu uzvikujući "Alahu akbar".

AFP je ranije prenio izjavu očevica da su se u ulici Gut dor čula "dva do tri pucnja", a da je ulicu potom blokirala policija.

Galerija