Kadirov prijeti Čečenima u Austriji

Kadirov je poručio da će pripadnicima njihovih porodica u Čečeniji bti prenijeto da bi trebalo da razjasne sa svojim rođacima u Austriji što su se usudili da demonstriraju protiv vlasti u svojoj zemlji, a ako to ne učine, to će od njih biti "zahtijevano"
27 komentar(a)
Ramzan Kadirov, Foto: Beta-AP
Ramzan Kadirov, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 04.01.2016. 07:50h

Predsjednik Čečenije Ramsan Kadirov uputio je prijetnje Čečenima koji žive u Austriji, a koji su protiv njega demonstrirali 24. decembra u Beču, prenose danas austrrijski mediji navode portala "Kavkaski Usel".

Kadirov je zaprijetio Čecenima koji žive u Austriji i njihovim porodicama jer su učestvovali u demonstracijama protiv čečenskog režima, prenose austrijski mediji.

On je u govoru u Groznom rekao da je dao nalog da se pronađe ko su braća i oci "bagre" koja je demonstrirala u Beču, kao i odakle su i ko su.

Kadirov je poručio da će pripadnicima njihovih porodica u Čečeniji bti prenijeto da bi trebalo da razjasne sa svojim rođacima u Austriji što su se usudili da demonstriraju protiv vlasti u svojoj zemlji, a ako to ne učine, to će od njih biti "zahtijevano".

Istovremeno je demantovao izvještaje da je protiv pripadnika porodica bečkih demonstranata već primijenjena represija.

"Nikoga nismo uhapsili, ali oni odgovaraju za svoje rođake u Austriji", poručio je Kadirov.

Razlog za bes Kadirova su demonstracije održane 24. decembra u Beču, na kojima su učesnici protestovali protiv ponižavanja i zastrašivanja građana Čečenije, a predvodio ih je Husein Iškanov, političar u egzilu.

Prema Iškanovu, Kadirov je uči demonstarcija upozoravao učesnike.

U poruci, koju prenosi agencija APA, napisano je "pozivamo vas da ne učestvujete u demonstracijama, kako ne bi ugrozili sebe i članove svoje porodice".

Bonus video: