Papa priznao da pjeva "kao magarac"

Odgovarajući na pitanje šta je u djetinjstvu želio da postane kad odraste, 79-godišnji papa Franjo je priznao da je maštao da bude mesar, što je nasmijalo šest hiljada mladih članova hora "Pueri Cantores"
0 komentar(a)
Papa Franjo, Foto: Reuters
Papa Franjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.12.2015. 15:48h

Papa Franjo našalio se danas pred hiljadama mladih članova hora koje je primio u Vatikanu rekavši da pjeva "kao magarac".

"Volim pjesmu", ali "kada bih morao pjevati, pjevao bih kao magarac", odgovorio je poglavar Rimokatoličke crkve, veliki ljubitelj klasične muzike, desetogodišnjoj djevojčici koja ga je upitala da li voli da pjeva, prenosi Hina.

"Ne znam pjevati", dodao je papa rekavši da mu je ljubav prema muzici usadila majka s kojom je svake subote poslijepodne slušao operu na radiju.

Drugoj djevojčici koja ga je upitala da li se nekad naljuti odgovorio je potvrdno, dodajući ipak da misli i na sve koje bi mogao podstaći na ljutnju.

"Ljutnja je otrov" i običaj da se ljutimo jest "bolest", kazao je, dodajući da neki svako jutro "ispiru usta sirćetom" kako bi se lakše naljutili.

Odgovarajući na pitanje šta je u djetinjstvu želio da postane kad odraste, 79-godišnji papa Franjo je priznao da je maštao da bude mesar, što je nasmijalo šest hiljada mladih članova hora "Pueri Cantores" (Djeca pjevači).

Horovi iz cijeloga svijeta koji u Rimu učestvuju na 40. međunarodnom kongresu, održavali su posljedjnih dana stare godine koncerte u crkvama italijanskog glavnog grada, a večeras će pjevati na misi za mir koju će papa služiti u Bazilici svetog Petra.

Međunarodni savez Pueri Cantores osnovan je 1944. godine u Parizu. Njegovi članovi redovno se okupljaju u Vječnom gradu.

Bonus video: