Putin čestitao Novu godinu svjetskim liderima

Putin je svom američkom kolegi Baraku Obami čestitao Božić i Novu godinu i naglasio važnost rusko-američkih odnosa, prenijela je agencija Tas s
0 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.12.2015. 13:26h

Ruski predsjednik Vladimir Putin uputio je danas novogodišnju čestitku svjetskim liderima, uključujući predsjednike SAD, Njemačke i Francuske, saopštio je Kremlj.

Putin je svom američkom kolegi Baraku Obami čestitao Božić i Novu godinu i naglasio važnost rusko-američkih odnosa, prenijela je agencija Tas s.

"Odlazeća godina je potvrdila da su odnosi Rusije i SAD ključan faktor koji obezbjeđuje međunarodnu bezbjednost", navodi se u saopštenju Kremlja.

"Ruski lider je takođe izrazio uvjerenje da Rusija i SAD mogu uspješno da se suoče sa novim izazovima i prijetnjama i da pomognu razrješenju kriza u različitim djelovima svijeta putem izgradnje konstruktivnog dijaloga i saradnje, imajući u vidu zajedničke interese", naveo je Kremlj.

Putin je takođe uputio božićne i novogodišnje čestitke francuskom predsjedniku Fransoa Olandu, njemačkoj kancelarki Angeli Merkel, britanskoj kraljici Elizabeti II i premijeru Dejvidu Kameronu, saopštio je Kremlj.

Bonus video: