Erdogan o odnosima s Rusijom: Želim da prijateljstvo pobijedi

Čavušoglu je ranije danas izjavio da nema razloga za brigu zbog napetih odnosa njegove zemlje s Rusijom, navodeći da će oni biti kao "u stara dobra vremena"
5 komentar(a)
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Beta/AP
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.12.2015. 07:45h

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da se njegova zemlja zalaže za što je prije moguću normalizaciju odnosa s Rusijom.

Erdogan je za tv stanicu "El Arabija" rekao da odnosi s Rusijom nisu u potpunosti razoreni, kao i da politički lideri drugih zemalja ne žele da se odnosi te dvije zemlje razvijaju u negativnom pravcu.

"Želimo da prijateljstvo pobijedi", naglasio je premijer Ahmet Davutoglu, prenijela je agencija Tas s.

On je naveo da se odnosi dvije zemlje i dalje razvijaju u raznim oblastima i izrazio nadu da će biti nastavljeni susreti šefova diplomatija.

"U posljednjih 10 godina postigli smo veliki napredak u odnosima. Postali smo strateški partneri", kazao je Davutoglu.

Davutoglu je napomenuo i da su se, i poslije izbijanja krize, sastali ministri spoljnih poslova, Mevlut Čavušoglu i Sergej Lavrov.

"Čavušoglu je taj sastanak pozitivno ocijenio, ali smo drugačiju objavu čuli od ruske strane. Želio bih da se naši ministri ponovo u budućnosti sastanu i razgovaraju", dodao je turski predsejdnik.

Čavušoglu je ranije danas izjavio da nema razloga za brigu zbog napetih odnosa njegove zemlje s Rusijom, navodeći da će oni biti kao "u stara dobra vremena", objavio je turski list "Dejli sabah".

Bonus video: