Istanbul: Eksplozija na aerodromu, poginula jedna osoba

Policija je, , provjeravala vozila u blizini, dok je helikopter nadlijetao to područje, navela je turska agencija Anadolija
158 pregleda 0 komentar(a)
Turska zastava, Foto: Shutterstock
Turska zastava, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.12.2015. 11:17h

Čistačica, koja je jutros teže povrijeđena u eksploziji na istanbulskom aerodromu "Sabiha Gukčen", umrla je u bolnici, javili su danas turski mediji.

Tridesetogodišnja čistačica umrla je od posljedica povreda glave. Njena koleginica, kojoj je povrijeđena ruka od eksplozije koja se dogodila dok su spremale avion na pisti aerodroma "Sabiha Gukčen", prenose CNN-Turk i NTV.

Eksplozija čiji su uzroci još nepoznati dogodila se u 2.05 danas po lokalnom vremenu na mjestu gdje su parkirani avioni, navela je aviokompanija Pegasus erlajns (Pegasus Airlines), u čijem avionu su bile dvije žene. Kompanija je navela da u to vrijeme nije bilo putnika blizu aviona.

Pegasus je naveo da su one bile u avionu kompanije blizu mjesta eksplozije kada su povrijeđene.

Veliki broj policajaca i vatrogasaca poslat je na mjesto događaja, i pooštrene su mjere bezbednosti ali prema izvještajima medija aerodom radi redovno, naveo je Bi-Bi-Si (BBC).

Aerodrom "Sabiha Gukčen" sa koga lete brojne niskotarifne aviokompanije drugi je po veličini aerodrom u Istanbulu poslije međunarodnog aerodroma Ataturk.

Bonus video: